telephone
uitgedraaide tafel met glas wijn in een vw t3 hoogdak camper

INTERIEURVERSCHILLEN VOLKSWAGEN CAMPERS

Lees hier alles over de leuke en slimme interieurs van onze campers!

 

Volkswagen Westfalia T3 camper

Vanaf 1980 is de VW T3 buscamper op de markt gekomen. Het interieur daarvan van 1980 t/m 1986 was bruin. De Volkswagen T3 campers die je bij ons kan huren zijn na 1986 gebouwd en hebben een mooi strak, lichtgrijs interieur, met gebruik van ijzersterke materialen.
Opvallend verschil met zijn voorganger, de T2 (die we niet meer verhuren), is dat alles een stuk praktischer en moderner is vormgegeven. Bijvoorbeeld het handige, verstelbare draaitafeltje voor tijdens koken, om aan te eten of spelletjes aan te doen. Daarnaast zijn in de T3 de draaibare voorstoelen geïntroduceerd, waardoor een rondzit kan creëren voor 4 personen. Erg praktisch en gezellig!
De meeste Westfalia T3 campers beschikken bovendien over een standkachel. De kachel gebruikt diesel uit de dieseltank en verwarmt de camper binnen een paar minuten, ook als je stilstaat. Ideaal voor bijvoorbeeld een kampeervakantie in het voorjaar of najaar.
Alle T3 campers bij ons beschikken over 2 bedden voor in totaal 4 personen. De afmetingen van het bed zijn 1.20 x 1.90 meter.


Volkswagen Westfalia T4 camper

Vanaf 1991 heeft zowel de buitenkant als het interieur de Volkswagen bus/camper een complete wijziging ondergaan. De motor zat niet meer achterin zoals bij de T3, maar voorin, zoals tegenwoordig in alle auto’s. Dit houdt in dat de verhoudingen in de binnenruimte van de VW T4 campers zijn veranderd t.o.v. de T3. De Westfalia T4 camper heeft daardoor meer bergruimte en een iets kleinere leefruimte dan de T3.
Qua camperfaciliteiten is er niet heel veel verschil met de T3. Het tafeltje in de T4 zit los onder de bank, wat iets minder praktisch is. Daarentegen is de koelkast van een nieuwere techniek voorzien, waardoor deze sneller koelt dan de koelkast van de T3. Verder zijn alle faciliteiten min of meer gelijk aan de T3 camper.


Volkswagen Florida T5 camper

In 2004 heeft Volkswagen de T5 op de markt gebracht. Wij hebben VW T5 campers rond bouwjaar 2010 met een eigen ontwerp interieur ontwikkeld: De Florida. Dit interieur wordt door een camper inbouw bedrijf gemaakt dat al 30 jaar in het vak zit. Uitgangspunt zijn de praktische voordelen van de Westfalia interieurs, vervaardigd met oerdegelijke materialen en met een moderne look & feel. Doordat het bed anders is ingedeeld is de leefruimte groter dan bij een T4 camper. Daarnaast is het interieur nieuw ingebouwd, dus alles ziet er supergoed uit.
Door de krachtige 2.5 TDI motor met 131 pk is het alsof je in een nieuwe personenauto rijdt, maar dan met een beter overzicht op de weg, omdat je in een Volkswagen buscamper wat hoger zit. Daarnaast heeft de camper airco, airbags en cruise control, ook wel lekker, vooral in de zomer!


Samenvattend:

Wil je een camper huren, dan zijn dit de interieur pluspunten per type camper:
Volkswagen Westfalia T3 camper: comfortabel, ruime leefruimte, praktisch tafeltje, rondzit, standkachel.
Volkswagen Westfalia T4 camper: comfortabel, ruime bergruimte, prima koelkast, rondzit, standkachel.
Volkswagen Florida T5 camper: nieuw interieur, veel leefruimte, rondzit, modern rijden.

Geschreven door: Ralph, eigenaar Camper Experience en groot camperfan

Ook nieuwsgierig naar de motorische en mechanische verschillen? Lees ons blog hierover