telephone
Restaureren jullie ook meteen als je een camper ombouwt?

Jazeker. Dat is zelfs aan te raden, gezien je aan de onderkant ineens overal makkelijk toegang toe hebt als de motor en alle overbodige onderdelen verwijderd zijn. we kunnen ook je restauratie verzorgen of de mechanische onderdelen nalopen die in de bus overblijven.

Kan ik (flexibele) zonnepanelen laten monteren op het dak voor stroom?

Dat kan zeker, maar vooral om de 2e accu van een camper op te laden. Voor opladen van de accu’s die gebruikt worden voor het aansturen van de elektrische motor, gaat dat helaas niet. Het zal te lang duren voordat er een beetje stroom in de accu’s zit, waardoor dit geen reële optie is.

Zit er garantie op het systeem?

Ja er zit 12 maanden garantie op de motor en 12 maanden op de accu’s.

Leveren jullie een oplader voor thuis?

Helaas niet, daar heb je gespecialiseerde bedrijven voor, we kunnen daar wel advies in geven. Sowieso kun je altijd laden aan de gewone 220 volt thuis, zeker als je de bus een nacht laat staan. Laden op de camping wordt daarmee ook mogelijk.

Hoe zit het met opladen?

Hoe snel de bus oplaadt, hangt af van het aantal laders dat je plaatst. Het snellaad-systeem dat bijvoorbeeld Tesla heeft is niet bruikbaar voor dit type accu’s. Denk aan mimimaal enkele uren.

Wordt de bus handgeschakeld of automaat?

De bus zal een semiautomaat worden met een vooruit, een achteruit en in overleg nog een extra versnelling.

Wat is de actieradius?

De actieradius is afhankelijk van de hoeveelheid accu’s die je plaatst. De RDW hanteert een maximum aslast per type bus. Dat houdt in dat er dus ook een maximum zit aan het aantal accu’s dat je kan en mag plaatsen. Grofweg is het maximum bij een T3 450 km. Dit heeft er ook mee te maken dat de T3 relatief veel frontaal oppervlak heeft en daardoor niet zo aerodynamisch is.

Wat voor soort motor gebruiken jullie?

We gebruiken door de RDW goedgekeurde 3 fase hoogspannings motoren (nieuw).

Wat voor soort batterijen gebruiken jullie?

We gebruiken nieuwe Lithium-ion batterijen. Er zijn ook mogelijkheden om 2e hands Tesla accu’s te gebruiken, maar wij werken liever met nieuwe materialen. Maar alles is bespreekbaar.

Kan er een kinderzitje in de campers worden geplaatst?

Geen probleem. In alle type campers passen maximaal 2 kinderzitjes.