telephone

MOTORISCHE VERSCHILLEN VOLKSWAGEN CAMPERS

Tijdens de open dagen die wij jaarlijks houden in januari en februari, vragen mensen ons vaak wat nou de voor- en nadelen zijn van de verschillende type campers die we aanbieden. Zoals een wijze voetballer ooit zei: “elk voordeel heb zijn nadeel”. Dat geldt ook voor de campertypes. Dus wil je een camper huren, lees dan verder, dan weet je binnen no time de motorische en mechanische basisverschillen tussen onze T3, T4 en T5 buscampers!


VW T3 camper & T4 camper: watergekoelde dieselmotoren

De motoren die in de Volkswagen T3 en T4 liggen, zijn bij ons altijd dieselmotoren. De T3 heeft een 1.6 turbo diesel motor en de T4 een 2.4 diesel. Deze motoren zijn watergekoeld, met als voordeel dat ze veel minder snel oververhit raken. Deze campers zijn dus wél geschikt voor langere reisafstanden. Om ervoor te zorgen dat je tijdens je kampeervakantie geen last hebt van koelproblemen, zijn al onze T3 campers voorzien van gereviseerde motorblokken en worden ze regelmatig getest of alle functionaliteiten van het koelsysteem nog goed functioneren. Afgelopen jaren hebben we daar dan ook geen problemen mee gehad gelukkig!


VW T3 & T4 camper: verschillend aantal cilinders

De motor die in de T3 campers ligt is een 4 cilinder t.o.v. de 5 cilinder in de T4. Als we het niet technisch uitleggen, komt het erop neer dat de 5 cilinder in de T4 een grotere motor is, maar ook uitgerust is met een nieuwere techniek. De voordelen daarvan zijn dat ze langer mee gaan (400.000-500.000 kilometer) dan de motoren in de T3 campers. De motoren van de T3 dienen eigenlijk elke 200.000 kilometer gereviseerd te worden.


Volkswagen T5 camper: goede dieselmotor

In onze Volkswagen Florida T5 modellen zit een 2.5TDI motor met 131pk. Dat is de motor met de minste problemen van alle T5 dieselmotoren, daarom hebben we voor de camperverhuur voor dit type buscamper gekozen. Bovendien is de motor met 131pk uitermate geschikt voor een camper, omdat het totale gewicht van de camper vaak hoger is dan van een bestelbus of personenbus.


Snelheden

Wat betreft de snelheid die de verschillende motoren halen op de snelweg hanteren wij het volgende:
Maximum snelheid Volkswagen T3 (1.600TD): 120 km/u – Kruis- en advies snelheid: 100 km/u
Maximum snelheid Volkswagen T4 (2.400D): 120 km/u – Kruis- en advies snelheid: 110 km/u
Maximum snelheid Volkswagen T5 (2.500TDI): 150 km/u – Kruis- en advies snelheid: 120 km/u


Samenvattend:

T3 camper met 1.600 TD motor: komt het beste tot z’n recht op binnendoorwegen en in stadsverkeer, waar je veel moet afremmen en op moet trekken (turbo).
T4 camper met 2.400 D motor: komt het beste tot z’n recht als je veel over snelweg en langere stukken wilt reizen.
T5 camper: komt het beste tot zijn recht als je zo modern mogelijk rijcomfort wilt hebben tijdens je vakantie.

Hopelijk heb je veel opgestoken van onze uitleg!

Geschreven door: Nisty, 1e monteur bij Camper Experience en gepassioneerd Volkswagen kenner

Ook nieuwsgierig naar de verschillen qua interieur? Lees ons blog hierover