telephone
carolien huurt een vw busje

INSPIRATIE: LESS IS MORE

Carolien Fransen (32) houdt niet alleen van reizen, ze schrijft er ook graag over. Speciaal voor Camper Experience doet ze persoonlijk verslag van haar – naar eigen zeggen – waanzinnige ervaring. Een kort reisverhaal.

Op weg naar geluk

Vrijheid. Willen we dat niet allemaal? Diverse opgeplakte quotes in mijn (overvolle) keuken inspireren mij tot minimal living -dat rust, vrijheid en geluk zou moeten leveren. Voor de ultieme test huurden mijn vriend en ik zo’n feloranje retro Volkswagen camper. Vijf dagen trokken we langs de Belgische kust en ervaarden het heerlijke vrijheidsgevoel: haren in de wind en zo min mogelijk aan boord.

Free as a bird

Vanaf het moment dat ik achter het stuur van de T2 buscamper kroop, kwam er iets in me los. Dus zó voelt het om te leven met alleen dat wat je nodig hebt: een knus bed om in te slapen, een tafeltje om verhalen aan te delen, een mini-keuken om een vers bakkie in te zetten en last but not least: dit alles gedragen door vier wielen die je brengen naar waar jij dat wilt. ‘Laten we ons huis verruilen voor een camper en dan de wereld rond trekken om deze filosofie te verspreiden’, zei ik dromerig bij thuiskomst. Want less is écht more.

Droom die uitkwam

Inmiddels zijn we net terug van een onvergetelijke reis van niet vijf dágen, maar vijf maanden. Dit keer wilden we een Volkswagen T3 huren, die is geschikter voor langere afstanden. We hoefden ons best niet te doen om de filosofie te verkondigen, we leefden hem. Het continu in de natuur zijn in combinatie met het altijd bij je hebben van je huis, haalde een ultiem gevoel van geluk in ons naar boven. Apetrots reden we door Europa: van uitgestrekte kustlijnen, meertjes en bosgebieden naar leuke dorpjes en steden. Heerlijk vonden we het, dat zodra je de camper parkeert, je je thuis voelt. Biertjes uit de koelkast, tuinstoelen in het gras en proost. Op de vakantie!

Gluren bij de buren

Ik was verbaasd over de slimme oplossingen in het compacte campertje. Praktische opbergtrucjes, een vijftig liter watertank, een prima kachel en de enorme lichtinval door de vele raampjes. Campinggenoten konden het niet laten om even binnen te gluren en ook zij verbaasden zich. ‘Less is more’, zei ik dan met een brede grijns. Bij terugkomst heb ik (samen met het wegdoen van vele spullen) de quotes van het prikbord gehaald. Ik heb ze niet meer nodig om herinnerd te worden, de fantastische reiservaring heeft de filosofie volledig geadopteerd.

Geschreven door: Carolien Fransen, tekstschrijver en reisliefhebber

Lees meer over wat onze campers uniek maakt.