telephone
VW camper huren en op vakantie gaan, avontuur gegarandeerd

WAT MAAKT ONZE CAMPERS UNIEK?

Bij Camper Experience kan je alleen een camper huren of een camper kopen in originele staat. Vanuit onze passie hebben wij bewust de keuze gemaakt om alleen Volkswagen fabriekscampers te verhuren, met een interieur van de enige echte en allerbeste interieurbouwer van Europa: Westfalia.

Wat zijn fabriekscampers?

Fabriekscampers zijn busjes die vanuit de fabriek direct door de ontwerpers van Westfalia worden ingericht als camper. Doordat zij al meer dan 100.000 interieurs hebben ingebouwd, hebben ze alles tot in details weten te perfectioneren. Camper Experience is het enige camper verhuurbedrijf in Nederland dat gebruik maakt van dit type campers (andere aanbieders verhuren bestelbusjes met zelf ingebouwde interieurs).
Voordelen fabriekscamper versus zelfgebouwde camper

Fijne stahoogte

In al onze campers kun je staan (tenzij je langer bent dan 2.30 meter!). Bij de meeste andere aanbieders is de maximale stahoogte 1.80/1.90 meter.

Veel ramen

Onze campers hebben naast de ‘gebruikelijke’ 3 ramen in de rijcabine, nog 5 ramen rondom! Naast een beter zicht op de weg vanuit elke hoek, geeft dit veel meer licht, zowel tijdens het rijden als op de camping. Lekker op de bank zitten terwijl je tegen een dichte cabine aankijkt geeft niet het meest leuke uitzicht…

Handige draaistoelen

De voorstoelen in al onze campers zijn draaibaar, waarmee je een rondzit kan maken. Handig als je door weersomstandigheden een keer niet buiten kan zitten. Gezellig!

Snel uit te klappen bedden

In al onze fabriekscampers zitten 2 x 2 persoonsbedden, die je in letterlijk enkele seconden uitklapt van bank tot bed. In een zelfgebouwde camper is dit vaak een klusje dat even wat langer duurt en meer moeite kost. Erg fijn als je bedenkt dat je iedere dag je bed opnieuw moet uit- én inklappen. Je kunt je vrije tijd wel beter besteden, toch?

Praktische watervoorziening

In al onze Westfalia Volkswagen campers zit een schoonwatertank van 50 liter, waar je het in zelfbouwcampers met een jerrycan van 10 liter moet doen. Ook zit er in onze fabriekscampers een tank onder de camper, die het vuile water opvangt. Deze kun je op speciale plaatsen op elke camping gemakkelijk lozen. In zelfgebouwde campers loopt het water zo de camper uit op de plek waar je staat, niet echt goed voor het milieu dus!

Lekkere standkachel

In al onze Volkswagen T3 & T4 campers is een standkachel ingebouwd. Handig zijn als het even fris of zelfs koud is in voor- of najaar, of als je naar bijvoorbeeld Scandinavië gaat. De standkachel werkt onafhankelijk van de motor en haalt zijn brandstof uit de dieseltank. Ook dit is in geen enkele zelfbouwcamper aanwezig.
Ik kan nog veel meer kleine dingen opnoemen die specifiek zijn voor onze fabriekscampers, maar ik denk dat de genoemde punten al goed laten zien hoeveel voordelen er zijn. Mocht je vragen hebben of een nog uitgebreidere toelichting wil, mail of bel ons dan gerust!

Geschreven door: Ralph, eigenaar Camper Experience en groot camperfan

Meer lezen? Lees ook onze andere blogs