INTERIEUR VERSCHILLEN TUSSEN ONZE VOLKSWAGEN CAMPERS

Volkswagen Westfalia T2 camper

Er zijn 2 hoofdgroepen interieurs ontwikkeld door Westfalia: De Berlin en de Helsinki versie. Het Berlin interieur heeft de kastjes aan de zijkant van de camper waardoor het bed smaller is maar er meer leefruimte is in de camper. De Helsinki versie heeft de kastjes achter de voorstoelen, waardoor het bed breder is, maar de leefruimte kleiner is. Als het zomer is maakt dat natuurlijk niet zoveel uit, want dan leef je als het goed is zoveel mogelijk buiten de camper.

Beide types zijn uitgerust met dezelfde camper faciliteiten zoals: koelkast, spoelbakje, kooktoestel (2 pits), gordijnen rondom en binnenverlichting.

Volkswagen Westfalia T3 camper

Vanaf 1980 zijn de T3 kampeerbussen op de markt gekomen. Westfalia heeft een bruin interieur gebouwd in de campers vanaf 1980 t/m 1986. De Volkswagen T3 campers die je bij ons kan huren zijn vanaf 1986 gebouwd en hebben een mooi strak en ijzersterk lichtgrijs interieur. Opvallend verschil met de T2 interieurs is dat het allemaal een stuk praktischer en moderner is vormgegeven. Een handig draaitafeltje is erg makkelijk tijdens koken, eten en voor kinderen om op te spelen. Dit tafeltje kun je gemakkelijk draaien en verstellen. Daarnaast zijn de draaibare voorstoelen geintroduceerd, waardoor een rondzit gecreƫerd kan worden voor 4 personen. Erg handig en gezellig!

De meeste Westfalia T3 campers beschikken bovendien over een standkachel op diesel. Dat is erg praktisch wanneer je in het voorjaar of najaar op pad gaat met een camper. onafhankelijk van de motor van de camper kun je deze kachel gebruiken. Hij gebruikt diesel uit de dieseltank van de bus en verwarmt binnen enkele minuten de camper. Alle T3 campers bij ons beschikken over 2 bedden voor in totaal 4 personen. De afmetingen van het bed zijn 1.20×1.90.

Volkswagen Westfalia T4 camper

Vanaf 1991 heeft zowel de Volkswagen bus als het interieur een complete wijziging ondergaan. In de bussen zat de motor niet meer achterin zoals bij de T3, maar voorin zoals tegenwoordig in alle auto’s. Dit houdt in dat de verhoudingen in de binnenruimte van de campers is veranderd t.o.v. de T3. De Westfalia T4 camper heeft daardoor meer bergruimte en een iets kleinere leefruimte dan de T3.

Qua camper faciliteiten is er niet heel veel verschil met de T3. Het tafeltje zit los onder de bank, wat iets minder praktisch is als in de T3. Daarentegen is de koelkast van een nieuwere techniek voorzien, waardoor deze sneller koelt dan de koelkast van de T3. Voor de rest zijn alle faciliteiten min of meer gelijk aan de T3 camper.

Volkswagen Florida T5 camper

Vanaf 2004 heeft Volkswagen de T5 op de markt gebracht. Wij hebben T5 campers rond bouwjaar 2010 met een eigen ontwerp interieur ontwikkeld: De Florida. Dit interieur wordt door een camper inbouw bedrijf gemaakt dat al 30 jaar in het vak zit. Uitgangspunt zijn de praktische voordelen van de Westfalia inteieurs, vervaardigd met oerdegelijke materialen en met moderne look and feel. Doordat het bed anders is ingedeeld is de leefruimte groter dan bij een T4 camper. Daarnaast is het interieur nieuw ingebouwd, dus alles ziet er supergoed uit.

Door de krachtige 2.5TDI motor met 131pk is het alsof je in een nieuwe personenauto rijdt, maar dan met een beter overzicht op de weg, omdat je wat hoger zit in een Volkswagen bus. Daarnaast heeft de camper airco, airbags en cruise control, ook wel lekker vooral in de zomer!

Samenvattend: wil je een camper huren dan zijn dit de interieur pluspunten per type camper:

Volkswagen Westfalia T2 camper: retro stijl, basis faciliteiten, leuke designs

Volkswagen Westfalia T3 camper: comfortabel, ruime leefruimte, praktisch tafeltje, rondzit, standkachel

Volkswagen Westfalia T4 camper: comfortabel, ruime bergruimte, prima koelkast, rondzit, standkachel

Volkswagen Florida T5 camper: nieuw interieur, veel leefruimte, rondzit, modern rijden.